Grächen en omgeving

Van zomer tot winter genieten!

Winter

Grächen is sneeuwzeker van midden december t/m midden april. U kunt skiën tot een hoogte van bijna 3.000 meter op +/- 44 km pistes. Naast skiën kunt u o.a. sleeën, schaatsen, heerlijke winterwandelingen maken (met of zonder gids), langlaufen, snowbiken, schneeschuhlaufen,  Maar ook indoor tennissen & wand-klimmen. 

Bijna permanent op nr. 1 als meest familievriendelijke skigebied in Zwitserland in vele testen: o.a. op www.skigebiete-test.de. Grächen is in december 2020 uitgeroepen tot winnaar in de categorie “Best Ski Resort mittelgroße Skigebiete Alpen”: www.best-skiresorts.com

Met een speciale skipas is 1 of meer dagen skiën in het mondaine Zermatt inclusief en echt de moeite waard! Of ga een dagje naar Saas Fee om te winter-wandelen of skiën. Voor alle leeftijden zijn er voldoende Nederlandse/Nederlandstalige ski-, snowboard- en langlauf-leraren. 

Zin in Kaffee & Kuchen, Walliser raclette of Jausenplatte? Keuze genoeg buiten op het terras in de winterzon, of in één van de authentieke Walliser stubes of restaurants. Of wat dacht u van een  bijzonder kaasfondue-diner tijdens een gondeltocht  in de avonduren? 

Ontdek en beleef het mooiste stukje Zwitserland

Grächen de meeste zonuren  van heel Zwitserland (minimaal 299 dagen per jaar)! Zomerdagen van 30 °C of meer zijn vrij normaal. De avonden zijn heerlijk koel.  Voor jong en oud een scala aan aktiviteiten. Van sport & spel tot wandeltochten met gids. Maar ook workshops, een kijkje bij Air Zermatt (reddings-helicopters) en wandelen cq trekken met Lama’s voor een paar uur of langer (www.lama-adventure.ch), en nog veel meer ……. 

Van mei t/m oktober kunt u genieten van ruim 250 km aan wandelroutes  in Grächen & Wallis, van een (paar) uur tot enkele dagen en voor ieder niveau.  De bekendste wandel-route is de “Europaweg” van Grächen naar Zermatt (2 dagen) met de langste hangbrug ter wereld voor voetgangers.  Er zijn ook voldoende opties voor korte wandelingen met (kleine) kinderen. 

Grächen is echt een aanrader voor gezinnen en kinderen! Ervaar “Sisu Familienpark” op de Hannigalp,  “Robi’s Spielplatz”,  neem deel aan één van de georganiseerde aktiviteiten of volg de GPS wandelroute met  “Ravensburger Spieleland”. Kortom, een waar speelparadijs in de Alpen. En, oh ja ……… vergeet vooral de sprookjesgondel niet, een aanrader!

Zomer